Майката на починалата 15-годишна Даная се обърна към премиера Николай Денков с

...
Майката на починалата 15-годишна Даная се обърна към премиера Николай Денков с
Коментари Харесай

Майката на Даная поиска в отворено писмо Денков да отстрани директора на Пирогов

Майката на починалата 15-годишна Даная се обърна към премиера Николай Денков с апел за премахване на шефа на УМБАЛСМ " Пирогов " Валентин Димитров, до момента в който текат новите инспекции по случая.

Преди дни здравният министър Христо Хинков възложи втора проверка на дейностите на чиновниците и ръководителите на незабавната болница.

" Държавата и директорът на " Пирогов " са слепи и глухи.

В една естествена страна този човек щеше да бъде изведен с белезници. Тук това се счита за обикновено.

Това обаче не прави цената на детския живот по-малка.

Д-р Димитров, упорствам да освободите поста си, най-малко до момента в който тече инспекцията, тъй като рискът да манипулирате и влияете е голям ", написа Ани Стоянова във фейсбук.

Стоянова разгласи и че от понеделник стартира собствен персонален митинг пред " Пирогов ".

" От 09:00ч. понеделник 22.01. аз ще бъда пред болница " Пирогов " за мой персонален ОТЧАЯН митинг ", уточни тя.

Преди седмица тя заяви, че ще заведе правосъдно дело против болничното заведение - за „ неглижиране, закъснение и липса на кадрова обезпеченост “.

15-годишната Даная умря в лечебното заведение през май 2023 година Тя беше призната по неотложност в " Пирогов " с мозъчен оток. Страдаше от хематологично заболяване, което утежняваше положението ѝ. Случаят нашумя медийно, защото на Ани Стоянова ѝ се наложи обществено да търси подпомагане от тогавашния здравен министър в служебното държавно управление Асен Меджидиев, с цел да се намерят лекари, които да оперират щерка ѝ, защото фаталният случай с Даная беше станал по време на празниците към Гергьовден. Даная изпада в мозъчна гибел, а органите ѝ бяха дарени на четирима пациенти, нуждаещи се от трансплантация, по решение на родителите ѝ.

На 8 януари 2024 година стартира втора инспекция на " Медицински одит " по случая „ Даная “. Проверката ще е след разпространени в общественото пространство подозрения в резултатите от първата инспекция, която разгласи, че не е имало нарушения при лекуването на момичето, макар изнесени още преди месеци обществено обстоятелства.

" Няма да очаквам втората инспекция, назначена от Изпълнителна организация „ Медицински контрол “, тъй като считам, че ще бъде като първата ", разяснява тогава Стоянова.

Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР